Säännöt

 1. Joukkue koostuu kahdesta pelaajasta, vaihtopelaajia tai valmentajia ei sallita.
 2. Pelipaikka on vapaavalintainen.
 3. Pallo voidaan toimittaa verkon yli lyömällä millä tahansa kehonosalla. Jujuttaminen ei ole sallittua, mutta rystysellä ”tökkäisy” tai lyöminen on. Palloa ei saa palauttaa verkon yli sormilyönnillä.
 4. Palloa on lyötävä, sitä ei saa kopata tai heittää.
 5. Pelaaja voi mennä vastustajan pelikentälle, jos ei häiritse vastustajaa.
 6. Joukkueella on käytössään kolme kosketusta ja torjunta lasketaan kosketukseksi. Pelaaja saa lyödä palloa kahdesti peräkkäin vain torjunnan jälkeen. Vastustajan palauttama pallo on aina vastaanotettava kovalla kosketuksella.
 7. Aloitussyöttö voidaan suorittaa koko takarajan leveydeltä. Pallo saa syötössä osua verkkoon, kunhan menee verkon yli toiselle puolelle. Pallon paineen tulee olla 171-221 millibaaria. Aloitussyötön vastaanotto ns. kovana kosketuksena.
 8. Jokaisen pelaajan on syötettävä vuorollaan syötönvaihdon tapahduttua. Pelaajalla on syöttäessä käytettävissä vain yksi aloitusyritys.
 9. Ottelut pelataan kahden voittoerän peleinä 21 pisteeseen asti kahden pisteen erolla ilman pistekattoa. Kolmas ja ratkaiseva erä pelataan viiteentoista pisteeseen kahden pisteen erolla ilman pistekattoa. Pelit pelataan juoksevin pistein, eli joka pallosta tulee piste. Kahdessa ensimmäisessä erässä kenttäpuolia vaihdetaan seitsemän (7.) pelatun pisteen jälkeen, ratkaisevassa kolmannessa joka viidennen (5.) pelatun pisteen jälkeen.
 10. Kentän koko on 8×16 metriä.
 11. Verkon korkeus on naisilla 224 cm ja miehillä 243 cm.
 12. Tauko erien välillä on yksi minuutti. Kenttäpuolien vaihdon aikana joukkueilla ei ole oikeutta taukoon, vaan kenttäpuolia on vaihdettava viivyttelemättä. Ottelun jokaisessa erässä joukkueelle sallitaan yksi puolen minuutin aikalisä. Tekninen aikalisä pidetään ensimmäisessä ja toisessa molempien joukkueiden pisteiden summan ollessa 21.

Joukkueiden paremmuus määräytyy lohkopelissä seuraavasti

 1. Voitetut ottelut
 2. Voitettujen ja hävittyjen erien erotus
 3. Voitettujen erien lukumäärä
 4. Voitettujen ja hävittyjen pisteiden erotus
 5. Voitettujen pisteiden määrä
 6. Keskinäisen ottelun tulos
 7. Jos keskinäiset otteluvoitot ovat tasan (ei merkitystä, onko keskenään pelattujen erien erotus sama vai ei), arpa ratkaisee

Säännöt ja sääntömuutokset löydät kokonaisuudessaan sivuilta www.lentopalloliitto.fi/beach_volley. Liitolla on yhdet, edellä mainitut säännöt. SM-tasoisissa turnauksissa virallisia sääntöjä noudatetaan. Järjestäjät saavat tehdä omat turnauskohtaiset sääntönsä, mutta he ottavat silloin vastuun sen toteuttamisesta. Turnauskohtaiset säännöt on merkitty lihavoidulla tekstillä.